Nákupné centrum Citadela v Košiciach

28. 09. 2017 | 13:09

Momentálne je skutočne pevnosťou, ktorá už mnohé roky „zavadzia“ a hyzdí centrum Košíc. Reč je o budove na Námestí osloboditeľov číslo 3 oproti Auparku, ktorá mala byť zábavným centrom Horizont.

Plány predchádzajúcich majiteľov nevyšli a objekt chátra. Odteraz sa však Košičania môžu tešiť na skutočnú zmenu. Nová a moderná Citadela nebude už „strašiť“ okoloidúcich, ale súčasný vlastník, spoločnosť Realman Bratislava spolu s tímom architektonického štúdia Átrium sa chystajú zmeniť centrum Košíc na zónu poskytujúcu obyvateľom kvalitné služby širokého záberu. Začiatok rekonštrukcie je plánovaný na jar 2018, ale už v septembri 2019 sa rozbehnú skvelé nákupy a zábavné aktivity v novom. Designovo zaujímavá stavba obchodného domu Citadela sa stane nielen okrasou okolia, v piatich nadzemných a jednom podzemnom podlaží poskytne zákazníkom široké spektrum služieb. Potravinové obchody, lekárne a kvetinárstva doplní predaj ďalšieho spotrebného tovaru (odevy, zlatníctvo, elektro a iné). Pre nakupujúcich budú k dispozícii samozrejme banky a bankomaty, ale tiež pošta. Oddychová a zábavná časť ponúkne kaviarne a fastfoody, bowling, kino/konferenčnú sálu, masáž, kozmetiku, kasíno a ďalšie prevádzky, kde je možné príjemne stráviť voľný čas v prípade nepriaznivého počasia alebo sa stretnúť s priateľmi.

Obchodné spoločnosti rovnako ako zákazníci isto ocenia skvelú a atraktívnu lokalitu, ľahkú dostupnosť a veľkorysé a komfortné prístupové riešenia. Parkovisko grátis pre nakupujúcich bude samozrejmosťou. Rekonštrukcia využije nové stavebné materiály, kvalitné oplášťovanie. Budova bude energeticky nízkonákladová.

V súčasnosti si ešte len obchodné spoločnosti vyberajú priestor, kde sa chcú o dva roky úspešne uchádzať o záujem zákazníkov, ale onedlho vyrastie centrum Citadela ako ďalší z efektných cieľov východoslovenskej metropoly.

Autor: Števo Mačák