Destinácie pre zapálených fotografov. Kam vyraziť pre tie najlepšie zábery?

27. 03. 2020 | 20:03

Matterhorn

Hora, ktorá sa nachádza pomerne blízko a pritom je tou najznámejšou v Európe. Matterhorn, alebo taliansky Monte Cervin, oddeľuje Švajčiarsko a Taliansko a jej nadmorská výška je 4478 m n. m., čím si Matterhorn vydobyl miesto siedmej najvyššej hory Álp. Rozhodne nebudeme nikoho nútiť, aby sa na tento monument vyšplhal, ale okolie hory ponúka v slnečných dňoch nádherné obrazy. Obľúbenou destináciou fotografov je jazero Riffelsee. Väčšina snímok Matterhornu je fotená práve tu, pretože jazero odráža horu a jej okolie na hladine.

Machu Picchu

Machu Picchu čiže Stará hora, či Starý vrch sú pozostatky inkského mesta v peruánskych Andách, ktoré sa týčia v nadmorskej výške 2430 m n. m. Stále nie je vyjasnený pôvodný účel Machu Picchu, napriek tomu sa krása krajiny aj mesta nedá poprieť. Zvlášť pri svitaní okolo mesiaca júna zbadáte tie najkrajšie pohľady a ulovíte najlepšie fotky údolia Urubamba a zrúcaniny.

Grand Canyon

Nie je najhlbší, najširší alebo najdlhší, tak čo priťahuje turistov ku Grand Canyonu? Jeden z najfarebnejších pohľadov prírody, ktorého sa vám môže dostať. Rieka Colorado modelovala tento kaňon milióny rokov, takže sa vám dostane výhľad nielen na úžasný geologický a geografický exemplár, ale zároveň na milióny rokov histórie horniny a kameňa. Grand Canyon je 446 km dlhý a v najširšej časti má okolo 29 km. Najkrajšie fotografie ulovíte na neoznačených cestách v okolí Shoshone Point.

Veľký bariérový útes

Milovníci podmorského sveta by mali vziať svoj digitálny fotoaparát povinne na Veľkú útesovú bariéru, ktorá sa nachádza pozdĺž pobrežia Queenslandu v Austrálii. S dĺžkou cez 2000 km sa jedná o najväčší koralový útes na svete, alebo správnejšie sieť útesov, pretože sa skladá približne z 600 ostrovov. Veľký bariérový útes tvorí 350 druhov najrôznejších koralov, žije tu okolo 4 tisíc druhov rýb a desiatky druhov morských hadov a podobne. Jedná sa o jeden z najzložitejších a najnápaditejších ekosystémov na svete.

A ďalšie tipy? Zapnite telefón, najlepšie inšpiráciu nájdete na Instagramu. Posúďte sami: Sopka Fuji v Japonsku, Národný park Yellowstone, Ayers Rock v Austrálii, Hawajský ostrov Kauai, Dolomity v Taliansku, Altaj na Sibíri a mnohé ďalšie čarovná miesta.

Autor: Števo Mačák