• Varenie v pare je metóda mokrého tepla, pri ktorom sa jedlo ohrieva priamo alebo priamo v pare.

  • Poznáte rozdiel medzi talianskou pizzou a jej americkým náprotivkom? Tento článok vysvetľuje niekoľko kľúčových rozdielov.

  • Napriek svojmu tropickému názvu je havajská pizza skutočne kanadská. Ananásový koláč je výtvorom kuchára Sama Panopoulosa, ktorý dal ananás na pizzu v reštaurácii v Chathame, Ont.

  • Pizza je jedným z najobľúbenejších jedál na svete, takže nie je žiadnym prekvapením, že mnohí tvrdia, že ju vytvorili ako prví. Tu je desať zaujímavých faktov o histórii pizze.

Údenie v konvektomate

27. 11. 2018 | 08:11

Konvektomat je vhodný pre mnoho kulinárskych činností vrátane pečenia, pečenia a varenia. Údenie je jeho ďalšou užitočnou funkciou.

Údenie v konvektomate

27. 11. 2018 | 08:11

Konvektomat je vhodný pre mnoho kulinárskych činností vrátane pečenia, pečenia a varenia. Údenie je jeho ďalšou užitočnou funkciou.

Anglická marmeláda

12. 01. 2018 | 16:01

Ak ste sledovali dobrodružstvá medvedíka Paddingtona, viete, že jeho najobľúbenejšou maškrtou bol pomarančový džem. Túto lahôdku spájame väčšinou s britskou gastronómiou, do Anglicka však prišla údajne niekedy v 16. storočí z Portugalska.

Čo takto dať si cheesecake?

12. 12. 2017 | 13:12

Dezert, ktorý sme ešte nedávno považovali za nejaký čudný slaný koláč, už dnes asi pozná každý. Nemusíme preň cestovať do anglo-saských krajín, odkiaľ ku nám prišiel, celkom bežne býva v ponuke miestnych cukrární. Ale prečo si ho neurobiť rovno doma?

Fondue

12. 12. 2017 | 13:12

Známymi syrovými veľmocami sú napr. Švajčiarsko alebo Francúzsko, kvalitné syry nájdete však aj u nás na Slovensku. Ak ste dokonca viacej syrový maniak ako mäsový, odporúčame vám skvelú pochúťku alpských pastierov – tzv. fondue (čítaj „fondi“).