Čo je mezoterapia a ako môže zlepšiť moju pleť?

10. 12. 2021 | 08:12

Mezoterapia je francúzska omladzovacia technika, ktorá využíva mikro-injekcie vitamínov, enzýmov, antioxidantov a rastlinných extraktov na omladenie a napnutie pokožky, zlepšenie kvality vlasov, ako aj odstránenie prebytočného tuku. Michel Pistor, francúzsky lekár, vyvinul túto techniku v roku 1952.

S rastúcim počtom ľudí, ktorí sa dnes obracajú na homeopatické lieky a lieky na báze prírodných rastlinných extraktov na zlepšenie svojho zdravia a pohody, dáva zmysel, že sa aj starostlivosť o pleť zdokonaľuje pomocou rastlinných a vitamínových receptúr.

Mezoterapia môže okamžite zlepšiť mdlú, unavenú pokožku a povrchové vrásky, ale môže tiež pomôcť zlepšiť pomalý krvný obeh a pomôcť telu vyplaviť starnúce toxíny. Toto ošetrenie sa môže použiť aj na riešenie hyperpigmentácie, akné a na rozžiarenia pleti zvnútra.

Mezoterapeutické vitamínové koktaily môžu stimulovať fibroblastové bunky v koži, aby produkovali viac kolagénu a bojovali tak proti príznakom starnutia. Medzi zoznamom injektovaných rastlinných zložiek šetrných k pokožke patria vitamíny, rastové faktory, kyselina hyalurónová, peptidy, antioxidanty a stopové prvky, ktoré poskytujú ideálne prostredie pre zdravú pokožku, ktorá sa lepšie vyrovnáva s procesom starnutia. Typický mezoterapeutický koktail môže vo všeobecnosti obsahovať viac ako 50 aktívnych zložiek na výživu, opravu a omladenie pokožky.

Autor: Števo Mačák