Zbohom akné! Vitaj čistá pleť!

11. 11. 2021 | 06:11

Mám sklony k akné už od vypuknutia puberty. Je pravda, že počet vyrážok, ktoré som mala, bol najhorší počas mojich tínedžerských rokov. V dnešnej dobe to už ani zďaleka nie je také zlé ako kedysi. Stále to však pretrváva a z času na čas ma to rozčuľuje. Je to niečo, o čo som sa určite starala častejšie ako väčšina ľudí. Viem, že nie som jediná, kto je náchylný na prepuknutie akné, a chápem, že je to niečo, čo môže u niektorých ľudí občas vyvolať neistotu. Čo teda môžete urobiť, aby vaša tvár zostala bez škvŕn?

No, tu je niekoľko rýchlych tipov! Fitness a výživa. Najzrejmejšou z týchto dvoch vlastností, ktoré vám pomôžu, je výživa. Mastné a sladké nezdravé jedlo znamená, že výrazne zvyšujete svoje šance na akné. Vylúčte zo svojho jedálnička mastné, sladké a kalorické jedlá. Nahraďte ich zdravšími alternatívami, ako je ovocie a zelenina. Na prvý pohľad to môže znieť nemožne, no postupom času zistíte, že uprednostníte ovocie a zeleninu pred nezdravým jedlom. Prinajmenšom budete túžiť po ovocí.

Druhá vec, ktorú môžete urobiť, ak ste tak ešte neurobili, je cvičenie! Cvičenie poskytuje vašej mysli, telu a duši množstvo skvelých výhod. Vaša pokožka je jednou z nich.

Pokoj! To je pravda, stres je spojený so zvýšením vašich šancí na akné. To a množstvo ďalších negatívnych vecí. Skúste sa zbaviť čo najväčšieho množstva zbytočného stresu vo vašom živote. Zistite, čo nepotrebujete, a zbavte sa toho. Potom pridajte meditáciu do svojej každodennej alebo týždennej rutiny alebo si jednoducho dajte čas na to, čo máte radi. Upokojte svoje telo aj myseľ. Znížte stres a zistíte, že aj vaše ohniská akné sa začnú zmenšovať!

Dôsledne si čistite tvár. Nakoniec sa uistite, že si nájdete čas na čistenie tváre každý deň. Umyte si tvár ráno a večer. Uistite sa, že používate teplú vodu a jemný čistiaci prostriedok. Pleťové masky môžete používať dôslednejšie. Okrem zvyčajného čistiaceho procesu poskytujú pleťové masky ďalšiu vrstvu, vďaka ktorej sa tvár cíti čistá a jasná a ako z iného sveta!

Autor: Števo Mačák